Obertura del Zara a Sydney el 20 d'Abril passat

Quan el primer Zara a Austràlia estava a punt d’obrir les seves portes a Sydney el mes d’abril, la primera persona va arribar a les 3 del matí per fer cua, i durant tot el dia hi va haver unes 1000 persones esperant tanda per l’obertura del magatzem. Un cop van obrir les portes es va vendre el 80% de l’estoc en tan sols 5 minuts!

Sembla ser que una de les raons per la qual s’ha tardat tant en obrir aquest tipus de magatzem a les antípodes és pel canvi d’estacions respecte de les de l’hemisferi nord. El primer país en tenir un Zara amb èxit ha estat Brazil, i com a conseqüència de la bona rebuda ara li ha tocat a Austràlia. La segona ciutat a tenir-ne un serà, com era d’esperar, Melbourne. I és que Sydney es podria comparar a la germana popular de l’institut, i Melbourne a la intel•lectual. Primer han volgut provar amb la bonica a veure si li feia peça, i al tenir una resposta de SÍ rotund, s’han embrancat amb l’altra. Em pregunto si la rebuda a Melbourne serà tant exitosa com a Sydney i si les noies canviaran el look anys 50 per l’aspecte de Barcelona. I en cas que així sigui, quines seran les següents ciutats a fer cua? Brisbane? Perth? Darwin? I potser en últim lloc Adelaide?

El cas és que a Austràlia és fàcil trobar roba a molt bon preu als supermercats però evidentment “l’estil” propi de Zara o Mango queda lluny, i la roba amb una mica més de classe resulta cara. De fet passa quasi el mateix amb la roba d’esport, amb la diferència que ni se’n troba al súpers i un ha de desembutxacar una fortuna per comprar-se una motxilla, a menys de donar un volt per magatzems amb objectes varis on se sol fer grans rebaixes. I jo em pregunto, com pot ser que en un país amb tantes possibilitats d’activitats d’oci i esport com és Austràlia no hi hagi magatzems de l’estil del Decathlon?

Els managers del magatzem de Melbourne analitzaran les ventes diàriament per tal de demanar l’estoc dues vegades a la setmana que arribarà d’Espanya en 48 hores. L’encarregat del departament de comunicacions de Zara, Jesús Echevarria ha dit que el blanc i negre, el gris metàl•lic i colors vistosos com el fuxia o el verd dominaran en el magatzem de Melbourne, i també s’hi podran trobar un munt d’abrics, jaquetes de pell, americanes, gènere de punt, i minifaldilles.

Anuncis